Kwaliteitsborging tijdens transport van eendagskuikens en broedeieren door temperatuurregistratie in het wagenpark van Chickliner

Chickliner uit Renswoude, specialist in het transport van eendagskuikens en broedeieren binnen heel Europa, heeft haar trailers uitgerust met temperatuurregistratie van T Comm Telematics. Dankzij het materieel en de realtime monitoring kan Chickliner ritten van zelfs duizenden kilometers maken, zonder dat de kuikens en broedeieren eronder lijden.

Temperaturen in de laadruimte op de graad nauwkeurig gecontroleerd

Chickliner vervoert eendagskuikens en broedeieren door heel Europa onder de best haalbare omstandigheden. Met de realtime temperatuurmonitoring van T Comm Telematics wordt het klimaat in de laadruimten van alle Chickliner auto's continu tot op de graad nauwkeurig gecontroleerd. Een constante temperatuur en de juiste vocht- en zuurstofgehalten zorgen ervoor dat de uitval tijdens het transport minimaal is.

Controle op kwetsbaarheid van de kuikens

Mees Hazeleger, eigenaar Chickliner: "Eendagskuikens en broedeieren zijn bijzonder kwetsbaar, ze vragen om zo weinig mogelijk temperatuurschommelingen. De wagens waarin de kuikens en broedeieren worden vervoerd, zijn speciaal voor dit soort transport uitgerust. Om de kuikens zo veilig mogelijk te vervoeren worden de temperaturen in onze wagens op drie plaatsen gemeten; de aanzuiglucht, de retourlucht en op 2/3 van de laadruimte. Het continu monitoren van de temperaturen in de laadruimte is essentieel bij dit transport om uitval tot een minimum te beperken. Met de systemen kunnen we onze auto's realtime volgen en monitoren. Ieder moment van de dag hebben wij inzicht in de locatie en temperaturen van al onze voertuigen."

Vragen? Chat met ons!

Chat met medewerker

Neem contact op

Uw naam Organisatie E-mailadres Telefoonnummer Bericht Type aub over:
Verzenden