Kosten in de farmaceutische koudeketen nemen toe

Volgens het 2016 Biopharma Cold Chain Sourcebook van Pharmaceutical Commerce nemen de kosten voor het koelen van medicijnen (2-8 °C) met ongeveer 7 procent per jaar toe. Dat betekent voor de periode 2014-2020 een kostenstijging van 41 procent.

Als naar de farmaceutische logistiek als geheel wordt gekeken, raamt het Sourcebook dat de koudeketen momenteel 19 procent (12,6 miljard dollar) van het totaal (78,8 miljard dollar) vertegenwoordigt. Van de 12,6 miljard dollar voor het koudeketendeel gaat 9 miljard dollar naar transport en 3 miljard dollar naar gespecialiseerde tertiaire verpakking en instrumentatie, zoals geïsoleerde dozen, phase change materials, zeecontainers met actieve temperatuurregeling, en temperatuursensoren en temperatuurrecorders.

Het aandeel van de koudeketen binnen de farmaceutische logistiek zal naar verwachting oplopen tot 22 procent in 2020, oftewel 16,7 miljard van de in totaal 93,8 miljard dollar die de totale logistieke kosten in deze industrie dan beslaat.

Noodgedwongen moeten fabrikanten die actief zijn in de biotechnologie – net als fabrikanten van bijvoorbeeld vaccins, insuline en bloedproducten – fors investeren in technologieën en diensten die de kwaliteit en effectiviteit van hun producten garanderen, mede aangezien ze over de hele wereld worden getransporteerd.

Een andere oorzaak van de kostenstijging hangt samen met beperkingen op de wijze waarop geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en andere producten voor de gezondheidszorg worden vervoerd; de eisen daaromtrent worden steeds strenger.

Bron: www.pharmaceuticalcommerce.com

Vragen? Chat met ons!

Chat met medewerker

Neem contact op

Uw naam Organisatie E-mailadres Telefoonnummer Bericht Type aub over:
Verzenden